Za mali biznis 135.000 evra

Bez autora
Apr 05 2012

Između predstavnika gradske uprave Novog Pazara i nemačke organizacije „Help“ potpisan je novi ugovor o finansiranju projekata za pokretanje malog biznisa. Vrednost ovog projekta je 135.000 evra. Lokalna samouprava obezbediće 48.000 evra, a ostalo inostrani donator.Korisnici ovih sredstva će dobiti po 2.500 evra za neophodnu opremu i materijal za pokretanje malog biznisa, ali i stručnu obuku. Na redu je raspisivanje konkursa za dobijanje sredstva iz ovog projekta.

Za mali biznis 135.000 evraIzmeđu predstavnika gradske uprave Novog Pazara i nemačke organizacije „Help“ potpisan je novi ugovor o finansiranju projekata za pokretanje malog biznisa.

Vrednost ovog projekta je 135.000 evra. Lokalna samouprava obezbediće 48.000 evra, a ostalo inostrani donator.

Milena Jelenković, iz kancelarije ove organizacije u Kraljevu, objasnila je da će korisnici ovih sredstva dobiti po 2.500 evra za neophodnu opremu i materijal za pokretanje malog biznisa, ali i stručnu obuku. Na redu je raspisivanje konkursa za dobijanje sredstva iz ovog projekta.

Za ovaj krug pokretanja malog biznisa „Help“ je obezbedio 1.750.000 evra, kojima će se finansirati pokretanje malih biznisa u 15 opština u Srbiji. Ovaj nemački donator u Srbiji je dvanaest godina i za to vreme je pomogao pokretanje četiri hiljade poslovnih ideja. U Novom Pazaru je do sada podržano 80 takvih projekata. Poslednji takav projekat realizovan je prošle godine kada su 32 poljoprivrednika dobila po 1.500 evra za plastenike i ostalu opremu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik